Генералската битка на президентския вот на 6 ноември се засилва.
След като БСП заложиха за кандидат за държавен глава на ген. Румен Радев, а реформаторите издигнаха ген. Събев за вице на кандидата си Трайков, упорито се коментира, че другите основни играчи също смятат да акцентират на силовия елемент в двойките си.

Засега най-вероятното вице на кандидата на АБВ Ивайло Калфин е председателят на комисията по отбрана в парламента ген. Михо Михов, научи News.bg.

Все по-упорито се обсъжда и коментира най-тайнствената партийна двойка - тази на ГЕРБ. Сред най-спряганите имена е това на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, но тя категорично е отказала и по непотвърдена официално информация хората на Борисов са се спрели на настоящето вице на Плевнелиев Маргарита Попова.

Силовият момент в двойката на герберите е вицеадмирал Пламен Манушев, който се ползва с авторитет във военните среди.

Припомняме, вицеадмирал Пламен Манушев е бившо аташе по отбраната на България в Лондон през 2007 – 2009 г. Преди това беше командир на Военноморските сили - между 2009 -2011 година, когато началник на отбраната бе ген. Симеон Симеонов.
Като депутат от 43-то народно събрание в подкрепа на Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на България той обясни на колегите си от опозицията, че състоянието на армията ни не е станало на това ниво за едно правителство.

И другите претенденти залагат на сектор „Сигурност”. В двойката на Движение 21 Минчо Спасов, който се бори за вице, беше член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност.

В патриотичната двойка кандидатът за президент Красимир Каракачанов е член на вътрешната комисия и на комисията по отбрана в настоящия парламент.