Ние не искаме и не сме искали подкрепа от ДПС за евентуален кабинет, просто изложихме нашите евентуални приоритети. Това обяви депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов пред журналисти в кулоарите на парламента след срещата с ДПС по програмите и политиките, по които може да се състави кабинет.

Ние просто изложихме вижданията, които имаме за програма, за приоритети, за краткосрочни и дългосрочни цели, обясни Йорданов след срещата на ИТН с ДПС.

Според Йорданов всички партии, включително и ГЕРБ биха казали, че са за съдебна реформа. ДПС казали, че персоните и личностите в евентуалния кабинет са важни, като ИТН уточнили, че това е тяхна отговорност, няма да взимат съвети от никого и няма да позволят на някого да им казва кои да бъдат хората в кабинета.

След преговорите: ИТН леко се заяде с БСП, била твърде социална партия

След преговорите: ИТН леко се заяде с БСП, била твърде социална партия

Нинова пък видя повече сходства, отколкото различия

Когато бъде представен кабинетът, ако се стигне дотам, ДПС ще си преценят харесва ли им или не, дали да гласуват или не, уточни депутатът. "Подкрепа от тях не сме търсили, нито те са ни предлагали хора, нито и да ни бяха предложили, ние щяхме да ги приемем", каза още Йорданов, като не отговори на журналистически въпроси.

От своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира след срещата с ИТН, че персоналният състав на бъдещия кабинет е от значение за ДПС, но няма да предлагат, не държат и не искат да предлагат министри в него. 

Припокриване, почти пълно, установиха Манолова и Йорданов

Припокриване, почти пълно, установиха Манолова и Йорданов

Хаджигенов: Ако ДПС решат да гласуват за кабинета, никой не може да ги спре

Карадайъ обясни, че повечето от идеите на ДПС съвпадали с тези на ИТН, но безусловно имали различия. По време на срещата с партията на Слави Трифонов, от ДПС са заявили, че безусловна подкрепа няма, като поставили едно неотменимо условие - възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията.

За ДПС това означава Народното събрание да заеме мястото си според Конституцията, държавният апарат да не се използва като бухалка срещу гражданите и срещу бизнеса, а държавният апарат да функционира съгласно Конституцията и законите на страната, в услуга на хората и за създаване на добра бизнес среда.

ИТН и ДБ разговарят за начините, не за целите

ИТН и ДБ разговарят за начините, не за целите

Тошко Йорданов: Имаме различия по начина до целта - изчегъртване на ГЕРБ