РЗС призовава студентите да не прекратяват окупационните действия, остро да се противопоставят на провокациите на определени прокомунистически настроени ректори и корумпирани преподаватели, подкрепящи правителството "Олигарски".

Това се съобщава в декларация на партията на Яне Янев „Ред, законност и справедливост", разпространена до медиите.

Според РЗС студентите са символ на съпротивата срещу самозабравилите се властимащи, те са лакмусът, който измерва нивото на реалната демокрация.

Наричани „деца на прехода", те са двигател на новото и тяхната реакция срещу политическата мафия е честна и естествена. Всеки, които се обяви против тях, е нагаждач и слуга на статуквото, категорични са от партията.

Децата на демокрацията окупираха университети. За съжаление малко на брой засега, но с тенденция да се увеличават. Тези двадесет и няколко годишни окупатори са синовете и дъщерите на онези, които бяха на площадите през 90-та и на барикадите през 97-а, продължават писмото си от РЗС.

Крайно време е да се сложи край на този криминален преход, който накара второ поколение българи да се възпротиви, да се барикадира и да протестира, категорични са те.

Историята се повтаря в удивителни аналогии, а държавата ни ерозира с неповторими темпове, коментират РЗС. По техните думи е необходима смяна на системата, за да се сложи край на този абсурден преход от комунистически към олигархичен режим, който превърнал корупцията в начин на държавно управление.

РЗС подкрепя действията на протестиращите студенти и призовава всички техни колеги, състуденти и преподаватели да се солидаризират с действията им, за да успеят заедно. Партията вярва, че днешното поколение не само ще продължи, но и ще довърши до край започнатото от техните родители.