Трябва да гласуваме, за да не ни пребият на следващите избори. За това призова лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите му това, което се случи на тези избори, се е случвало само в 1946-та година. „Тогава  изборите са били подобни. Слава Богу на тези избори нямаше разстреляни и убити," каза още Каракачанов.

От друга страна, той подчерта, че на сегашните е имало доста манипулации и купени гласове. „Дай Боже, следващите избори да не са такива," пожела си лидерът на войводите.

Според него не е добре една партия да концентрира цялата власт. „Така се случи с Иван Костов през 2001 година, взе се много насериозно и както виждате сега е в статистическата грешка. За самите ГЕРБ не е много добре, но какво ще стане - решават българските граждани," подчерта той.

По думите му, когато една партия спечели всички постове, започва да се самозабравя и да се мисли за изключителна, започва да допуска грешки - фатални за страната и за нея самата.

Каракачанов не пожела да подкрепи никой от двамата кандидат-президенти на балотажа.

Хората са интелигентни и не могат да бъдат натискани с тоягата в ляво или в дясно. Хората си имат съвест, имат си глави на раменете, имат право да избират, лично аз съм си направил своя избор и ще гласувам. Винаги гласувам, заключи председателят на ВМРО.