В първия ден на 47-то Народно събрание съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков се обърна към всички български граждани, живеещи в страната и чужбина и всички официални лица, с думите, че е време да се вложи смисъл в думата "народен представител" и вече да се възприема не само като представител на своите избиратели, а на целия български народ.

Наш дълг е да служим на българския народ, намиращ се на най-красивото кътче на света, с голяма история, заяви Петков. Според него народните представители преди това не са си свършили работата и затова България е изправена пред нови предизвикателства.

2 млн. българи са извън страната, а по време на обиколките му из страната по време на предизборната кампания навсякъде възрастни хора са му казвали: "Върнете ни младите хора обратно." 42% от тях живеят на линията на бедност, а болницата в Ямбол, където носят болните с одеяла или в Силистра, където чакат да имат мост над Дунав, хората, които чакат за тунел под Петрохан, митичният тунел под Шипка, язовирната стена в Монтана, околовръстното в Пловдив, изброи Кирил Петков. "Толкова ли не мижахме да довършим едно кръгово, а цяла Северна България чака магистрала Хемус, но освен раздадени милиарди път няма, а от ЕК имаме наказателни процедури по тема Околна среда заради препълнени сметища, а цената на тока, връзката с Гърция...", продължи Петков.

По думите му ситуацията е заради три неща, които описват предходните депутати, макар и всички - "алчност, егоизъм и нехайство".

По разбитите пътища има майбаси, ролсройси на хора, свързани с властта, закачени на държавния бюджет, които харчат данъците ни - корумпирани лобисти без бизнес, добави Кирил Пеков и се обърна към народа и НС: "Дами и господа, това трябва да спре днес. Нека всеки един от нас, като народен представител да каже - искам да бъда част от промяната, ще ги решим тези проблеми. Време е за нулева толерантност към корупцията и кражбите, да се защитават истинските интереси, без да ни е страх от политически инвеститори, да превъзмогнем егото си и да работим за едно - време е за просперираща България, активен член на ЕС, която да подпомага съюза, да е лидер в региона и пример за добросъседство. "Време е за България, където младите се връщат обратно, където възрастните имат спокойни старини, инвестиции, иновации и конкурентоспособност, заключи съпредседателят на ПП.

анкета

Колко ще изкара това Народно събрание

Виж резултати

Три месеца 21.3%

Година 22.1%

Две години 9.1%

Пълен мандат 41.1%

Избори до дупка 6.4%