"Понеже ние сме по-малки, ще кажем на какво се надяваме в новото 47-о Народно събрание: съставяне на демократично мнозинство за отваряне на нова надежда и нова страница на България. Всяка власт трябва да знае своето ограничение, вярата в парламентарната република, вярата във фискален разум и сдържаност, в институциите, процедурите, паметта и ценностите"

Toва заяви председателят на ПГ на Демократична България в оставка Христо Иванов от трибуната на Народното събрание за началото на работата на 47-мия парламент.

анкета

Колко ще изкара това Народно събрание

Виж резултати

Три месеца 21.3%

Година 22.1%

Две години 9.1%

Пълен мандат 41.1%

Избори до дупка 6.4%

ДБ настоя за системни промени в прокуратурата и правосъдието, които да модернизират правосъдието. Има надежда, че този път ще стигнем до това, надява се Христо Иванов.

Въвеждането на електронното управление ще бъде другата голяма цел пред ДБ. Останалите цели са опазването на българското природно богатство, връщане на децата в училищата, коалиционни действия на едно бъдещо управление, защита на българския национален интерес, истина и история, както и инвестиция в модернизация в българската наука, образование и култура.

Христо Иванов се надява всички народни представители да изпълнят мисията си, като ще дадат и своя принос за създаване на правителство.

Той иска да каже няколко думи за надеждата - в края на тази година, изпълнена с предизвикателства, кризи, обрати и възможности може да си позволи да говори за надежда. Сега, когато завършва годината, хората се надяват на ново начало и завръщане на светлината - това ще бъде основа за работата на новите депутати. Възстановяването по нови пътища и модели ще позволи на България да съкрати онзи път, който ни отделя от развитите общества. "Ние трябва да си поставим такава цел, за да направим своето развитие."