Иван Костов заяви, че не е разтревожен, че не е номиниран за кандидат президент от Синята коалиция. Лидерът на ДСБ се солидаризира в сутрешния блок на ТВ7 със становището на лидера на СДС Мартин Димитров, че той не е подходящ за тази работа, защото е „боен кон от много години".

Костов посочи, че в ДСБ разбират значението на Синята коалиция и приемат желанието на СДС за политическо обновление и консолидация около хора, които са работили за това Синята коалиция да я има.

Относно номинацията на Светослав Малинов той каза, че на 14 май ще има гласуване на националното съвещание, на което ще се реши окончателно. Съпредседателят на Синята коалиция изтъкна, че макар да има номинирани, все още няма изразени съгласия.

Костов заяви, че са водени много разговори в партията какъв да бъде профилът на кандидата. На местата, където досега не е постигнато съгласие, ще има предварителни избори. Десният политически лидер каза още, че първо ще бъде изготвено обръщение към избирателите, че Синята коалиция отива на изборите единна и има желание да привлече и други десни партии около своите кандидати.

Сред кандидатите, които все още не са дали съгласие за номинацията за президент са Веселин Методиев, Иван Иванов, Асен Агов.

Костов отхвърли възможността Меглена Кунева да бъде кандидат за президент на БСП и ДПС, защото това означава обезличаване на самоличността на двете партии. Той добави още, тази кандидатура не е харесвана от тях по различни причини.