В РИК Пловдив е внесено искане за изваждането от листата на Лидер и "Новото време" на Иван Иванов. Toй е бил на осмо място в листата на "ЛИДЕР" в Пловдив област, съобщи Петър Паунов, председател на предизборния щаб на партията.

Това става часове, след като се разбра, че Иванов е подсъдим по делото САПАРД и заради кандидат-депутатския му имунитет СГС обмисля прекратяване на делото.

От "ЛИДЕР" не са били уведомени, че Иванов е обвиняем по делото. Той им е представил свидетелство за съдимост, но не ги е информирал, че срещу него в момента има висящо производство. Паунов обясни, че партията не разполага с щаб по сигурността, за да се проверят кандидатите.

Такива хора нямат място в нашите листи, категорични са от "ЛИДЕР".

Не се оправдаваме, коментира Паунов. На въпроса на news.bg дали в „ЛИДЕР" знаят кои са обществено значимите и широко отразявани дела в медиите, той обясни, че не знаят и закри пресконференцията.

В скандала Паунов видя провокации, идващи от партии, които се страхуват от "ЛИДЕР".

Стана ясно още, че Иванов е бил на осмо място в листата на "ЛИДЕР" в Пловдив област.

Категорично одобрявам корпоративния вот, допълни той и обясни, че не е оказван натиск върху  работниците на Христо Ковачки. Според него е нормално да подкрепиш някого на избори, който ти е помагал. Той опроверга твърденията, че голяма част от  резултата на „ЛИДЕР" на евровота се дължи на купени гласове или  на преливане на гласове от ДПС към партията.