"Мая Манолова е закърмена с левицата и тя е ляво ориентиран човек. Тя в момента привлича всички разочаровани хора. Но Мая Мая Манолова не може да спечели София без гласовете на БСП". Това зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" и член на ИБ на БСП Драгомир Стойнев пред БНТ.

По думите му партията прави всичко възможно Манолова да стане кмет на София.

Левите искат от Манолова да изгони мутрите от общината

Левите искат от Манолова да изгони мутрите от общината

Лявото отдавна не е било толкова консолидирано, изтъкна Калоян Паргов

Относно скандалите в БНР Стойнев коментира, че неслучайно България е на 111-то място по свобода на словото, а през 2008 година сме били на 51-во място.

"Само си представете държава, където арестуват журналисти, уволняват ги, водят ги с белезници, арестуват фотографи. Какво ще си помислим за тази държава - че е в авторитарен режим", подчерта социалистът.

Той припомни, че директорът на БНР се избира от СЕМ. "Да не забравяме, че управляващите избраха член на СЕМ от тяхната квота, която е завършила Аграрна икономика с 3.89", допълни Стойнев.

БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София

БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Соцводачът иска сериозен разговор по идеите на левицата за местно управление

"През март месец имаше изключително важно гласуване в парламента , от което зависеше съдбата на Балканския газопровод. Това беше ключов момент, защото тази тръба можеше да мине през Гърция и да ни заобиколи. Тогава от БСП подкрепихме минаването на газопровод през България и показахме, че можем да защитаваме националния интерес", коментира още Драгомир Стойнев.

Той поясни обаче, че преди се е говорело за 63 милиарда кубика газ, а сега за 15 милиарда.

"Можехме да имаме директна доставка на природен газ, а сега ще зависим от Турция", допълни той.

БСП иска анкетна комисия по казуса с БНР

БСП иска анкетна комисия по казуса с БНР

Решението на ГЕРБ щяло да покаже дали Борисов иска да замаже случая