"Пиша своята програма със столичани. За мен са важни и идеите на партиите, които ме подкрепят". Това заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова на среща с БСП, АБВ, Движение 21, БСДП.

Безспорно госпожа Фандъкова се старае и полага усилия, но дали й се получава,попита тя. Има ли приятелски бизнес кръг около кмета, този въпрос зададе още опонентът на Йорданка Фандъкова.

И Фандъкова, и Манолова гледат с надежда към градската десница

И Фандъкова, и Манолова гледат с надежда към градската десница

Това заяви Димитър Ганев от "Тренд"

Проблемите са общи, според Манолова. Няма противоречие в желанието да се промени начинът, по който се управлява София, увери тя. Бившият омбудсман ще направи ревизия на договорите по големите обществени поръчки в столицата. Ще провери и санкциите, които е наложила Йорданка Фандъкова. Всеки договор ще бъде на сайта на общината и всеки разход ще бъде явен за столичани в реално време, обеща Мая Манолова.

За лидера на БСП - София Калоян Паргов тази среща е очаквана.

БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София

БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Соцводачът иска сериозен разговор по идеите на левицата за местно управление

Той благодари на бившия омбудсман, че приела подкрепата на левицата. Ние сме заедно и обединени за коренна промяна на управление на столична община, изтъкна той. "Ние си поставяме за цел да превърнем София в модерна европейска столица".

Освен това идеята им е столицата да стане зелен, чист град, който се управлява прозрачно.

ГЕРБ обединили непобедимото, според Паргов. Лявото отдавна не било толкова консолидирано, а и десните се присъединили към тях. Мая Манолова събра несъбираемото и немислимото, похвали я лидерът на столичните червени. Иначе проблемите на София било ясни и видими за всички. Калоян Паргов вижда в тези избори реванш за изборния резултат през 2015 г.

2019 г. е година на ново начало, на промяна, убеден е социалистът.

Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева подчерта, че в кандидатирането на Манолова тя вижда възможност да се случи това, което тя като кандидат за кмет преди 15 години не е успяла - да спре корупцията. В нейния успех ще видя реализация на моите някогашни мечти, изтъкна също Дончева.

София диша много трудно, само акулите се чувстват в свои води, смята Мая Манолова

София диша много трудно, само акулите се чувстват в свои води, смята Мая Манолова

Мая Манолова представи акценти от програмата си

Подкрепящите я партии обещават техните съветници да подкрепят кмета. "Мутрите да напуснат общината", заръча ДончеваПробив в София означава пробив в страната, посочи тя. Ние златна ябълка в Столична община не виждаме, виждаме канална яма, подчерта още лидерът на Движение 21.

Златна ябълка можело да се появи в СО, но трябвало да се изринат много авгиеви обори. Ние се борим за свободата, за демокрацията, обяви Татяна Дончева.

Емил Кало, като представител на АБВ, коментира, че подкрепата на партията за Манолова не била спонтанна, а резултат от предварително обсъждане на нейната платформа. Партията на Румен Петков имала нюансови забележки.

"Осъзнавам огромната отговорност и надеждата на столичани за промяна, с която е натоварена моята кандидатура за кмет", изтъкна отново Манолова. Тя обеща да впрегне цялата си енергия в програмата. Тя вярва, че ще промени модела на управление на София. Обеща столицата да се управлява без корупция и клиентелизъм, с интерес за софиянци. Имам воля, имам енергия, имам план как да осъществя промяната, закани се Мая Манолова. Левите формации застанаха с подписа си зад платформата на Манолова.