"В битката за София за мен няма съмнения, че на балотаж ще бъдат кандидатите на ГЕРБ и БСП - Йорданка Фандъкова и Мая Манолова". Това заяви Димитър Ганев от "Тренд" пред news.bg по повод предстоящите местни избори, насрочени за 27 октомври.

Ганев се обоснова очакванията си с това, че двете дами са подкрепени от двете най-големи партии в София, както и с това, че те са може би най-рейтинговите фигури в силата на левицата и в силата на ГЕРБ. "Това ще бъдат основните играчи по време на местните избори", категорично заяви Ганев.

В малките населени места местни коалиции решават изборите

В малките населени места местни коалиции решават изборите

В градовете границата ляво-дясно е ясна

Той не се нае да дава оценка коя от двете кандидатури на Манолова или на Фандъкова е по-силна. "Вижте как и двете кандидатури са обърнали своите погледи да спечелят гласовете на градската десница", посочи Ганев.

Според социолога обаче тези гласове - на привържениците на "Демократична България", които вероятно ще бъдат и с голям дял, изхождайки от резултатите от изборите за Европейски парламент, проведени през май месец - ще имат основно значение чак на балотажа за местните избори ще имат основно значение.

В момента социологическата агенция "Тренд" прави проучване на терен за това какви качества трябва да притежава новият градоначалник на София. Резултатите от проучването ще бъдат публикувани след десетина дни.

Над 47% сменят местната власт на всяка цена

Над 47% сменят местната власт на всяка цена

Слави Трифонов диша във врата на ДПС, ако изборите за НС бяха днес