Как точно промените започнаха с мутрите, господин президент? Този въпрос отправи от трибуната на парламента лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки.

Марешки поиска импийчмънт на президента Румен Радев.

Държавният глава Румен Радев с вчерашното си изявление обидил хората, довели до прехода (след 1989 г. - б.р.). Опитвал се да се облече с нови дрехи, но нямало как се скрие от мръсните дрипи, каза варненският бизнесмен и депутат. 

Румен Радев призова да не се делим

Румен Радев призова да не се делим

Кабинетът и главният прокурор се опитвали да оцелеят с интриги

Марешки поиска Радев да се извини на всички дисиденти. Вчера за пореден път държавният глава разделил нацията, по мнението на лидера на "Воля". Да не се смятат хората за толкова глупави и дебилни, иска Марешки.

Всички помнели как са създадени мутрите. В думите на президента той вижда сеене на разкол и затова настоя за единение.

Според Марешки за проблемите в правителството ни е нужен експертен кабинет, който да организира честни избори.

Борисов свиква Съвета на управляващата коалиция

Борисов свиква Съвета на управляващата коалиция

Ще се търси глас за стабилизиращ план

Веселин Марешки не иска министерски постове, но е готов да участва с експерти в правителството на Бойко Борисов. По-рано днес премиерът даде заявка за мащабни промени в кабинета "Борисов-3".

От "Воля" не искали да участват във властта на всяка цена, стана ясно от коментара на Марешки пред медиите. Той не иска да го пришиват към ДПС и БСП и не даде ясен отговор ще подкрепи ли вота на недоверие.

Припомняме, на 27 януари главният прокурор Иван Гешев поиска от Конституционния съд да разясни докъде се простира имунитетът на президента, що е то "държавна измяна" и "нарушение на Конституцията". Гешев пита и дали евентуално дело срещу държавния глава трябва да бъде спряно или прекратено, докато той заема поста.

По-късно същия ден от президентството коментираха, че само Конституционният съд може да тълкува Конституцията.

На следващия ден по време на отчета на третата година от мандата си президентът Румен Радев изрази убеденост, че не е вършил нищо нередно. Той заяви, че нямал идея за какво се отнася питането на главния прокурор.

През юни, след влизането на прокуратурата в сградата на президентската администрация държавният глава Румен Радев поиска оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.