Красимир Каракачанов е злият гений. Считам, че българите не искат само крадци и лобисти да има в парламента. Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки в ефира на Нова.

"Султанка е една пионка в системата на Каракачанов", коментира Марешки случая с охранителната фирма, която пази бившия Партиен дом. Лидерът на "Воля" посочи, че откакто Петрова е зам.-министър печалбата на охранителната фирма е скочила 8 пъти.

Султанка Петрова е била никой, когато наемали охраната на Партийния дом

Султанка Петрова е била никой, когато наемали охраната на Партийния дом

Няма конфликт на интереси, увери Каракачанов

Припомняме, от БСП поискаха от патриотите да изтеглят от управлението зам.-министър Султанка Петрова, след като стана ясно, че фирмата, която е собственост на съпруга й, а зет й е управител, охранява т.нар. Партиен дом, където, охранителят Даниел Тасев бе открит мъртъв в шахта на сградата.

Несъгласие Султанка Петрова да се оттегли от поста вече изказаха военният министър Красимир Каракачанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

ВМРО разпраща писмо на организации в защита на Султанка Петрова

ВМРО разпраща писмо на организации в защита на Султанка Петрова

Организациите на хората с увреждания

Не харесвам Каракачанов, защото прокарва лобистки закони, натърти Марешки. "ВМРО е троянският кон на ДПС в патриотичната коалиция", категоричен е бизнесменът.

Веселин Марешки намира закона за горивата за лобистки и смъртоносен за малкия и среден бизнес. Все пак той е гласувал "за" закона.

Да мине закона, искал Марешки, за да разбере народа, че документът наистина е лош. Ако "Воля" спечелят следващите избори щели да го премахнат. Нямало друг начин хората да разберат колко е лош закона.

Депутатите приеха закона за горивата

Депутатите приеха закона за горивата

Малките фирми с 20 хил. лв уставен капитал, големите с 1 млн. лв.

Лош е закона. Този закон е насочен срещу целия български народ, отсече лидерът на "Воля". Защо някой да инвестира в тези неща, мислите ли че се е случило случайно някой да прави такъв лобистки закон, пита бизнесменът. Някой плаща на някого, за да го прокара, категоричен е той.

Веселин Марешки призна, че е в голям конфликт на интереси. От една страна като голям в бранша искам малките да ги няма, но като гражданин искам да има конкуренция и да няма сив сектор, посочи лидерът на "Воля".

Като убиец, виждат протестиращи Закона за горивата

Като убиец, виждат протестиращи Закона за горивата

Държавата абдикира от отговорност

Припомняме, депуатите окончателно приеха новия Закон за горивата

Първо срещу проекта излязоха земеделците, които видяха удар срещу себе си в текстовете. Заплашиха с протест и потърсиха съдействие от премиера Бойко Борисов. Емил Димитров промени текстовете, които ги притесняваха. Тъкмо те бяха укротени и срещу проекта скочиха малките бензиностанции.

Търговците на горива и собствениците на малки и средни бензиностанции протестираха пред сградата на Народното събрание. Те обвиха новия закон за "убиец" на бизнеса им. В тяхна подкрепа застана вицепремиерът Валери Симеонов, който видя лобизъм в закона в полза на големите играчи на пазара.

От ГЕРБ бяха предложени сериозни поправки и допълнения към Закона за горивата, които обаче не бяха приети. По-късно Валери Симеонов се закани, че НФСБ ще сезира ЕК и ще поиска нотификация на Законопроекта за горивата.

Валери Симеонов изпраща Закона за горивата на ЕК

Валери Симеонов изпраща Закона за горивата на ЕК

Заради гангренясал пръст - режем ръка, настоя Симеонов