Нов арест очаква Борислав Гуцанов, който през месец март 2010 г. беше задържан при операция „Медузите". Градският председател на БСП Варна имал сериозна информация, че срещу него пак се подготвя полицейска операция. Той обаче отказа да разкрие повече подробности.

Имам основания да считам, че тази акция ще бъде повторена по сценарий и с други параметри. Явно има притеснени хора от сегашната ситуация във Варна, заяви той и добави: Ако наистина се стигне до подобни действия, искам да помоля министър Цветанов да не изпраща спецчасти вкъщи, могат да ме извикат и по друг начин. Не е необходимо да се плашат децата и семейството ми.

Гуцанов заяви, че подготвя дело срещу Цветан Цветанов. Адвокатите му трябвало да внесат до седмици иск, който ще бъде за разпространяване на неверни твърдения, информира moreto.net.

Социалистът добави още, че е недопустимо в качеството си на вътрешен министър Цветанов да оглавява предизборния щаб на ГЕРБ.

Борислав Гуцанов отново коментира, че е готов да се откаже от участие в изборите за градоначалник, ако има по-добра кандидатура: „Готов съм на всякакъв консенсус, за да излезе от сегашното си положение градът, приличащ в момента на блато и тресавище."