Не считам, че правителството трябва да подава оставка. Това каза здравният министър Петър Москов, след като стана ясно, че по прогнозни резултати от екзит половете ген. Румен Радев изпреварва Цецка Цачева.

Москов допълни, че не мисли, че от президентските избори следва да има каквото и да е преформатиране на правителството.

Не ми се вярва все още, но е възможно България следващата седмица да осъмне с президент червен генерал, заяви Петър Москов.

Радев бие Цачева, отиват на балотаж
на живо

Радев бие Цачева, отиват на балотаж

Според екзит половете на "Алфа Рисърч" и "Галъп"

Той коментира, че ген. Радев е човек, който иска да ревизира участието на България в НАТО и ЕС и който казва, че участието ни в тези съюзи е "Ньойски договор".

"Аз понеже искам България да остане в НАТО и в ЕС, знам, че и в този момент има една единствена разделителна линия - с всичките различия между РБ и ГЕРБ, с всичките различия в обществото", коментира Москов.

По думите му в хода на кампанията десницата е направила всички възможни грешки. "Когато има фронт - хората се строяват от двете страни на този фронт", заяви Москов. По думите му всякакви половинчати разкази за това, че фронтът не бил ясен, че имало трети фронт - "са разказите от детските болести на десницата от 90-те години".

Москов посочи, че именно тези грешки, допуснати от десницата - кой е най-голям, кой е най-умен, кой е най-справедлив, са допуснали тези хора, които днес излъчват кандидатурата на ген. Румен Радев, заради които плащаме милиарди от държавния бюджет, да бъдат на власт.

"Днес е моментът, в който всеки един от тъй наречените лидери на десницата, трябва ясно да изяви от коя страна на този фронт е - от страната на ген. Радев или от страната на партиите на управляващото мнозинство и Европейската народна партия. Няма средно положение. Няма трети фронт. Няма желание за дребни политически сметки", заяви Москов.

Залогът е такъв - червен генерал президент на държавата - аз не допускам тази възможност, коментира още Москов.

Петър Москов призова всички в десницата да се освестят и поради факта, че Марешки може да има такъв резултат. "За мен това е обидно, че г-н Марешки може да бъде пред кандидата на РБ", каза още Москов.

Според него, когато говорим за фронтове, трябва да е ясно, че от едната страна са РБ и ГЕРБ, а от другата страна са БСП и ДПС и дотук мачът бил с резултат "х". Всеки един български гражданин трябва да заеме своето място около този мач, не заради управлението или опозицията, а заради възможността България да върви по този път или да го промени.

Ако десницата има политически път, това по думите му, означавало ежедневно бавно и трудно да променяш държавата си, а не да се връщаш във времето, когато са си близали раните от времето на президента Георги Първанов, когато десницата непрекъснато са били напускащи, влизащи или присъединяващи се. Москов припомни, че ген. Радев е бил кандидатът на г-н Първанов.

"На мен лично не ми е приятно, че кандидатът на БСП е най-малкото равен на който и да било друг кандидат в държавата", категоричен е Москов.