Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ проконтролира дали СИК си изпълнява задълженията и оказва съдействие на избирателите да упражняват правото си на глас. От тази проверка той остана доволен, но призова и поиска да се броят контролните разписки, за да има доверие в резултата от изборите. "Те затова се наричат контролни разписки", посочи и по-късно пред журналисти в Кърджали Карадайъ и обясни, че още през 2009 г., когато е участвал в изготвянето на методическите указания за машинно гласуване, е установено, че доверие има само там където се броят разписките.

"Аз, ако бях член на СИК, не бих подписал протокола с резултатите, ако не са преброени контролните разписки", посочи Мустафа Карадайъ и подчерта, че трябва да има доверие в изборния резултат.

"Ако някой цели да създаде или да създава предпоставки за недоверие в изборните резултати, това вече не е моя работа", коментира още лидерът на ДПС.

Иначе Мустафа Карадайъ призова българските граждани да гласуват - гласуването с машини е лесно и бързо, той е гласувал точно за 7 секунди.