Депутатът от партия Атака Митко Димитров от 21-ви Сливенски избирателен район е изпратил жалба до ЦИК, с искане да бъде спряна регистрацията на кандидатските листи на партията, съобщи БТА.

В жалбата си, която предостави на медиите, депутатът заявява, че в качеството си на правно заинтересовано лице, отправя сигнал за груби нарушения на устава на политическа партия Атака при определянето, подреждането и внасянето на листите на партията за участие в изборите за Народно събрание.

В жалбата си Димитров се позова и на чл. 43 /3/ от Закона за избиране на народни представители, според който кандидатските листи на партиите и коалициите се подреждат и предлагат за регистриране от техните централни ръководства.

Това изискване според него е нарушено, защото представените листи на Атака в РИК са съставени и подписани еднолично от председателя на партията Волен Сидеров, без да са обсъдени от Централния сбор.

Митко Димитров не е включен в кандидатските листа на партията, но според него това не е причината за неговата жалба, а принципното му становище "да не се допусне чрез закононарушения една обществена организация да се превърне в еднолична фирма".