Шумен е един от малкото областни градове, които имат оптимистична перспектива. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на посещението си в обласнтия град. Лидерът на БСП уточни, че заслуга за това има кандидатът за втори кметски мандат Красимир Костов, екипът, с който работи, и общинските съветници на БСП.

При днешноето си посещение в Шумен Станишев подкрепи кандидата на партията за кмет на Шумен Красимир Костов и кандидат-президентската кампания на Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, съобщава БТА.

Станишев посочи, че е на посещение в Шуменско, за да подкрепи кандидатите на БСП и в останалите общини от района - Велики Преслав, Каспичан, Нови пазар и Смядово.
"Това е моята задача в рамките на тази кампания, всеки ден посещавам 4-5 общини, срещам се всеки ден със стотици хора и ги чувам, и много добре осъзнавам и виждам бързо променящите се нагласи и гнева, който нараства срещу ГЕРБ", заяви лидерът на БСП.

Според Станишев "където ГЕРБ се докосне да местно самоуправление, е пълна катастрофа". Той заяви, че общините Видин и Белоградчик са пример за това. По думите му подобна е ситуацията и в община Велики Преслав.