Народен съюз дава цялата си подкрепа за кандидатурата на Красимир Каракачанов и Явор Нотев. Това стана ясно по време на пресконференция на Народен съюз след заседание на управителния съвет на партията.

Красимир Каракачанов заяви от своя страна, че разговори в тази посока са водени малко повече от месец. „С колегите от Народен съюз сме работили изключително добре”, посочи Каракачанов, визирайки работата в парламента.

Той посочи, че един от основните приоритети на патриотите е работата по проблемите на българите в чужбина и похвали работата на Румен Йончев като председател на парламентарната комисия по въпросите на българите в чужбина, определяйки работата му като конструктивна и полезна.

Красимир Каракачанов посочи, че подкрепата от Народен съюз показва, че патриотичните каузи обединяват все повече хора, за разлика от измислените леви и десни, които винаги разделяли обществото.

Патриотичната идея обединява хората”, заяви патриотът и изтъкна, че главното е мисълта за България. Каракачанов изрази увереност, че подкрепата не е само за съвместна работа на предстоящите президентски избори. По думите му битката започва, но истинската битка ще бъде между първи и втори тур и отново апелира за още по-широка подкрепа от близки на Народен съюз формации, които да го подкрепят на балотажа.

На въпрос за кандидатурата на ГЕРБ за президент, Каракачанов изтъкна, че това ще бъде Цецка Цачева. „Ние сме тръгнали в една битка не, за да се притесняваме от един или друг кандидат”, коментира патриотът.

България е в реална опасност”, каза още той и визира проблемите с  нелегалните мигранти, циганизация, битовата престъпност.

Предстоящите президентски избори ще бъдат сблъсък на идеи, без значение кой ще е кандидатът на ГЕРБ”, коментира още той. Красимир Каракачанов заяви, че е важен дебатът за тези проблеми и коментира, че именно затова те са обявили кандидатурата си още в деня, в който парламентът е приел датата за провеждане на президентските избори. „Ние не бягаме от дебат – искаме хората да знаят какво се предлага”, каза патриотът.

По думите му ГЕРБ до последния момент „тупали топката” и се чудели кого да издигнат.

Красимир Каракачанов коментира още и въпроса с предстоящия утре протест в Харманли срещу бежанския център там и припомни, че такъв протест е имало и в столичния квартал „Овча купел”.

По думите му бежанските центрове трябва да са разположени по границите, но извън населените места. Освен това било необходимо да говорим за лагери от закрит тип, при които след контрол от властите – въпросните мигранти директно да бъдат връщани в страната по произход. В противен случай страната ни се превръщала в буферна зона за нелегалната миграция, която Западна Европа не желае да приема.

„Ние ще отидем да ги подкрепим утре в техния протест”, заяви патриотът и посочи, че е станало ясно, че лагерът там нямало да бъде закрит, а дори напротив разширен, като една част от него щяла да бъде от затворен тип, което по думите му е неприемливо.