Цял мандат ние, народните представители от управляващите и опозицията, стоим на ръба на пропастта между водената от политика и очакванията на избирателите. Това заяви от парламентарната председателят на ПГ на НДСВ Пламен Моллов.

В отсъствието на стабилност и равнопоставеност, много от нас се опитват да компенсират с политически заклинания, допълни той.
"Така е, защото за разлика от избирателите, ние не се научихме с един аршин, каза Пламен Моллов.
Той припомни, че в партията ценят редица неща, които няма да позволят да се превърнат в предизборна реторика.

НДСВ заложи на триъгълника на устойчивост на ЕС - икономическа сигурност, социална справедливост и европейска съвместимост, посочи Молов.

Ние се преборихме да повишаване на икономическата активност, за ниски данъци и такси и за опростяване на разрешителните режими", подчерта председателят на ПГ на НДСВ.
Той изтъкна, че от НДСВ са предложили мерки за намаляване на търговския дефицит, както и че са продължили усилията за въвеждане на еврото.

Заложихме програма за семейството, за повишаване експертния потенциал на администрацията, за социалния статус на военнослужещите, за реализация на младите в образованието и науката", подчерта още Моллов.

„Ние дадохме своя принос за нормализация на българското общество, за реформиране системата на МВР и разбрахме посланията, които идват от Брюксел без посредници и политически пророци", изтъкна Пламен Моллов.

По думите му на евровота е станало ясно, че НДСВ е получило одобрението на гражданите.
„Сега на тези избори се поставяме няколко цели, не да сочим с пръст корупцията, а да я изкореним, не да озлобяваме хората, а да ги накараме да ни вярват. НДСВ ще работи така в хода на предизборната кампания", заяви още Моллов.