НДСВ откри предизборната си кампания за ЕП на Белоградчишките скали точно в 20.08 часа, предаде БТА.

Членството на България в НАТО, договорът за присъединяване към Европейския съюз и определянето на Меглена Кунева за еврокомисар на годината са трите евроключа на НДСВ в предизборната кампания на партията. Това обяви при откриването на кампанията на НДСВ тази вечер в Белоградчик актьорът Владимир Карамазов, който представи листата на кандидатите за евродепутати.

Заедно с лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски присъства ръководството на партията, министрите и депутатите от НДСВ.

"След няколко седмици 375 милиона европейци ще гласуват за членове на Европейския парламент и сред тези хора сме и ние, българите. Накрая на това състезание ще се види кой къде е в гласуването и как е успял да мобилизира страната си и гласоподавателите си", каза на откриването водачът на евролистата на НДСВ Меглена Кунева.

"Това красиво чудо на природата - Белоградчишките скали, ще бъде по-важно, ако стане достояние на света. Ако ние изпратим в Европейския парламент най-добрите след гласуването, това ще бъде успех за България", каза Кунева.

"За нас днес е уникален момент, защото сме в един прекрасен край на България и пред много ентусиазирани хора, готови да работят за една по-добра България", каза при откриването на кампанията лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Преди десет години много хора ме подкрепиха, когато се върнах в България, и те през времето показаха, че в НДСВ е европейската партия и хората в нея са с огромен потенциал, каза още Сакскобургготски.