Мерките срещу африканската чума по свинете и бездействието на правителство в кризисната ситуация занимаваха представителите на БСП на днешния брифинг.

Все още няма категорична позиция кой ще е кандидатът на социалистите за София, стана ясно от думите на Корнелия Нинова в отговор на въпрос. Лидерът на социалистите не пожела да коментира темата и заяви, че всичко ще става ясно на 14 септември.

Припомняме, че по неофициална информация превес в номинациите има омбудсманът Мая Манолова, бивше острие на БСП в парламента. На традиционния събор на Бузлуджа Кирил Добрев заяви, че според него Мая Манолова е топ кандидатът на БСП, който може да бъде издигнат за столицата, но самата Манолова няколко пъти е заявявала, че предпочита да бъде граждански, а не партиен кандидат.

Мая Манолова: Не са познали човека, когото да плашат

Мая Манолова: Не са познали човека, когото да плашат

Намекна, че ако влезе в битката за София, то ще е като независим кандидат

На днешния брифинг в централата на БСП лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов разкритикува за пореден път некачественото строителство в София - около Ларгото, вследствие на което в момента трябва да се правят кърпежи или строителството да започва отначало. Това е бордната брошка в ревера от грандиозни успехи на ПП ГЕРБ, поредното емблематично пространство като "Граф Игнатиев" и градинката "Кристал".

Относно обществената поръчка на Столична община за сметопочистването, която столичните социалисти атакуваха миналата седмица, Паргов обясни, че все още няма отговор от кмета на общината Йорданка Фандъкова. Затова той отново призова обществената поръчка да бъде спряна. Този вид комунална дейност трябва да се изпълнява изцяло от общински фирми, настоя той.

Фандъкова бие Манолова на балотаж за кмет на София, ако се кандидатират

Фандъкова бие Манолова на балотаж за кмет на София, ако се кандидатират

На първи тур Йорданка Фандъкова би получила 36% подкрепа