Корнелия Нинова не е обидена, но изпитва съжаление, че извънпарламентарната опозиция не е приела протегнатата ръка на общ фронт за осигуряване на честни и прозрачни избори. Това заяви лидерът на БСП в студиото на Българската национална телевизия по повод обявеното вчера от "Демократична България" след изявлението на левицата. От ДБ отрекоха за проведена среща и постигната договореност за съвместни действия. Мая Манолова също е отклонила поканата с мълчание, а Слави Трифонов още преди седмици се изказа саркастично в социалните мрежи.

Нинова обясни, че от непостигането на обединение и то не партийно и политическо, а с надпартийна и държавническа цел, е за съжаление. "Но за това се иска политическа мъдрост", заключи Нинова и обясни, че проблемът е именно в това: силата на ГЕРБ е в разделението и противопоставянето. Така или иначе Корнелия Нинова е убедена, че БСП е единствената алтернатива на настоящото управление и на модела на управление на ГЕРБ, което тя нарече "срутище".

"Отнасям се към всяка малка, извънпарламентарна партия с уважение, зад нея стоят хора и реална подкрепа. БСП обаче е единствената партия, която има потенциала и възможността да обърне резултата", заяви Нинова.

Нинова обяви общ фронт с "Демократична България" за честни избори - те отричат

Нинова обяви общ фронт с "Демократична България" за честни избори - те отричат

ДБ отклонили среща, имат си платформата "Ти броиш"

БСП никога няма да управлява с ГЕРБ, категорично заяви няколко пъти Нинова. Вече се правели внушения в тази посока. От идеята за допитване до партията се изплашило задкулисието. Задкулисието винаги се плаши от това да питате хората, подчерта червеният водач и посочи: "Тези, които те овластяват трябва тях да питаш."

Лично тя е избрала да се яви на парламентарните избори в Пловдив като предизвикателство, което отива на достойния лидер. Именно там се очаква битката да бъде тежка и сериозна. Това е личен пример, който лидерът трябва да даде.

Антон Кутев: Договорка с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП

Антон Кутев: Договорка с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП

БСП подкрепя президента

Като гигантска манипулация определи Нинова обвинението на Йончева за съглашателство с ГЕРБ. "Кой се уплаши от изречението, че ще се допитаме до нашите членове - уплашиха се тези, на които им се върти в главата още от сега коалиция с ГЕРБ. 90% от членовете ни биха гласували категорично против управление с ГЕРБ. Когато лидерът ти каже "Никога с ГЕРБ" и 99.9% от членовете го подкрепят, това е силата", убедена е Нинова. Тя посочи, че още преди пет години, когато за първи път се е явила за лидер на БСП в програмата си е записала, че за влизане в коалиция ще има допитване в партията.

БСП решава за коалиция след изборите и с допитване до членовете си

БСП решава за коалиция след изборите и с допитване до членовете си

Напрежението с подреждането на листите стихва

Друга голяма манипулация, осъществена и чрез медиите, е за напрежение между БСП и Румен Радев. Нинова знаела за обявяването на намерението на Радев и Йотова да се кандидатират за втори мандат и ги е поздравила - "прави се така и в този момент".

"Не трябва да се търси интрига и противопоставяне там, където ги няма. Виждате ли някъде разминаване в политиките, във важното и принципите на БСП и действията на Румен Радев", коментира Нинова. Според нея обаче не трябва да се обвързват резултатите от парламентарните и президентските избори, а и не е времето в момента, когато се правят номинациите за парламентарните избори, да се правят номинации за президентските избори, както са направили някои структури на БСП.

Нинова отрече намерение тя лично да се кандидатира за президентския пост.

БСП отива на изборите тази година в същата коалиция

БСП отива на изборите тази година в същата коалиция

Предизборен щаб координира действията им