Конгресът на партия “Новото време” ще бъде на 7 и 8 май. Това съобщи заместник-председателят на нововремци Борислав Цеков.

Конгресът ще решава дали партията ще се яви на изборите самостоятелно или в коалиция. Имаме подготовка за самостоятелно явяване, но са възможни разговори с НДСВ и ДПС за коалиция, каза Цеков, цитиран от “Дарик радио”.

От “Новото време” ще разговарят с министъра на културата и туризма Нина Чилова за ускоряване на приемането на закона за меценатството.

С икономическия министър Милко Ковачев пък ще бъде обсъдено връщането на старите акцизи за цигарите и бъдещето на “Булгартабак”.

Акцент в разговорите с министъра на транспорта и съобщенията Николай Василев ще бъде стратегията за компютъризиране на средното училище, като нововремци ще настояват това да стане и във висшите учебни заведения.

“Новото време” ще работи за обща позиция с НДСВ и ДПС относно Избирателния кодекс и интегралната бюлетина, каза още Цеков.

Обявените вчера от премиера обещания за връщане на детските надбавки и създаване на инвестиционен пенсионен фонд, Цеков определи като правилна социална политика.