Независимите кандидати за президент и вицепрезидент Пламен Орешарски и Данаил Папазов няма да подкрепят никого в предстоящия балотаж. Това обявиха самите те в писмо до медиите.

Орешарски и Папазов подчертават, че няма да участват по никакъв начин в балотажа, защото не виждат разликата между двамата кандидати извън запалянковските илюзии за червеното и синьото, респективно, лявото и дясното.

Двамата уверяват, че ще продължат да бъдат съпричастни на публичните дела и проблеми, поне докато страната не поеме един по-благоразумен път на развитие. Те благодарят на издигналия ги инициативен комитет, както и на хилядите български граждани, които са гласували за тях. Пламен Орешарски и Данаил Папазов благодарят и за подкрепата от страна на ДПС, както и за високата оценка, която тяхното ръководство е дало за техните качества професионален и личен план.

Орешарски и Папазов подчертават, че партийната подкрепа не е влязла с противоречие с независимия им статут. Те намират резултатите си за задоволителни, тъй като 6,63 % им отреждат пето място от 21 кандидат-президентски двойки.

Припомняме, че в нощта на изборите ДПС се отчете за резултатите от вота в отсъствието на подкрепения от партията кандидат за държавен глава Пламен Орешарски.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ със задоволство отчете позитивната кампания на партията. Господин Орешарски получи един добър резултат, коментира той.

ДПС няма да преговарят за втория тур, увери Карадайъ и даде знак, че партията ще подкрепи Радев на балотажа.