Трябва да изберем най-печелившата формула за местните избори. Toва заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов пред БНТ по повод предстоящите местни избори на 27 октомври.

Кандидатурата на Мая Манолова за местните избори е сред номинираните, а формата за издигане и представяне пред обществото е решението, което се очаква да бъде направено на Националния съвет. На 11 септември градската конференция ще избере кого да издигне и кого да подкрепи.

Мая Манолова е с най-големи шансове на настоящия етап два дни преди конференцията, изтъкна Паргов.

БСП в София сама не може да спечели изборите предвид нагласите в последните 30 години. Резултатите на БСП са идвали, когато партията е успяла да обеди обществото с един или друг кандидат, че съответната кандидатура е правилната формула за решение.

Фандъкова е готова да коментира идеи и проекти с Манолова

Фандъкова е готова да коментира идеи и проекти с Манолова

Кандидатира се пак за кмет, заради нуждата от последователност и развитие

Паргов припомни, че на европейските избори гражданите отредили на БСП второ място, докато в столичните райони "Люлин", "Изгрев" и "Красна поляна" гражданите определили социалистите като първа политическа партия.

Амбициите на БСП са нараснали доста, тъй като европейските избори и резултатите от тях дават надежди и големи шансове. Всяка победа и всеки успех трябва да се изработи.

Всеки да си гледа собствената партия. Очевидно ресурсите на ГЕРБ се изчерпват и затова коалицията със СДС става все по-належаща, и то за втори път, атакува Паргов управляващите.

Той се надява, че гражданите няма да бъдат заблудени, защото в последните 10 години управлението е "развитие в застой". По думите му обаче хората се нуждаят от подобрение на столицата. Според Паргов три важни трябва да стоят пред Столична община - умно, ефективно и прозрачно управление.

На въпрос при евентуално подкрепена кандидатура на Мая Манолова от БСП и това да доведе червените до победа на местните избори, Паргов заяви, че по този начин ще се постигне победа и подкрепа за всички софиянци, които искат промяна. Той не може да каже дали ще бъде толерантна кампанията за местните избори, но се надява да бъде дебат за бъдещето на София.

Манолова не иска да бъде издигана от БСП за кмет на София

Манолова не иска да бъде издигана от БСП за кмет на София

Манолова се пошегува, че винаги името й се спряга, когато в някой сектор има криза.