Една от темите днес в разговорите с ИТН ще е енергетика и растящите цени на ток, вода, парно, обяви Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!" в парламента днес. Ще се търси подкрепа, да се преразгледат цените на тока и парното заради законови промени.

Манолова е категорична, че разговорите между партиите все още са на експертно ниво, а не за имена на министри и персонален състав.

Това обаче се разминава със заявката от вчера на правния експерт и депутат от ИТН Радостин Василев, че партията ще е готова до края на седмицата да изпълни мандат за съставяне на правителство.

Йордан Цонев от ДПС и Виктория Василева от ИТН категорично отказаха да издадат каквото и да е от разговорите между партиите.

Иначе Мая Манолова обясни относно техните предложения, че в Комисията по ревизията ще предложи темата "енергетика" да разгледа състоянието на различните енергийни дружества - НЕК, БЕХ, ЕРП-та и топлофикациите.

"Притеснени сме от столичната топлофикация в края на миналата седмица от избора на изпълнител на инсталацията за изгаряне на боклук, докато гражданите протестират, СО си е приключила обществена поръчка за 300 млн. лева, избран е изпълнителят с най-висока цена. Не е учудващо, че в договора за авансово плащане - 20% от сумата или 60 млн.лв. заминават към фирма, близка на СО, неясно как е спечелила поръчката", поясни Манолова.

Припомняме, че вчера след първия кръг от преговорите с ИТН за съдебната реформа, Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" каза, че имат припокриване на 95%.