Развива се кампания в подкрепа на Ислямска държава и радикални ислямистки течения и Патриотичният фронт настоява да се вземат сериозни и спешни мерки от страна на държавните служби.

За това настояват патриотите в декларация, прочетена от името на ПГ на Патриотичния фронт от Юлиан Ангелов.

В рамките на парламентарния ден и контрол от ПФ предоставиха информация със снимков материал на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Припомняме, вчера ВМРО поиска отговор от българските институции  дали турският министър-председател Ахмед Давутоглу действително планира визита у нас в Шумен на 6-и септември в Шумен.

Информация за опасността от радикалната пропаганда постъпва както в централата на ВМРО от граждани, така и българи изпращат снимки и сигнали до евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки.

От парламентарната трибуна народният представител Юлиан Ангелов призова спешно да се задействат МВР и всички български институции, да се отдели необходимия ресурс и държавата да респектира с цялата строгост на закона поддръжниците на Ислямска държава и на радикални ислямистки движения, свързани с терористични организации у нас.

Освен това в декларацията се изразява голямо безпокойство и от огромния брой нелегални емигранти в страната.