БСП за пореден път показват, че не могат да смятат. С тези думи кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев коментира пред БНТ поредната „атака" срещу него.

Припомняме, вчера представители на социалистите оповестиха, че Плевнелиев се е облагодетелствал с 3 милиона евро на гърба на Столична община. Става въпрос за заменен общински имот срещу собственост на Бизнес парк София в рамките на 8 хиляди квадратни метра, които са отчуждени за дейности на общината - изграждане на улици и площи за озеленяване - срещу бъдещ ангажимент на Бизнес парка да изгради уличната мрежа в рамките на бизнес парка.

Не Бизнес парка, а Столична община се облагодетелства, категоричен бе Росен Плевнелиев.

По думите му по-тъжното в случая е, че БСП и в момента, както и през 2008 година, са против софийското метро, против създаването на големи социални проекти, против всякакви инвестиционни действия, които осигуряват заетост на много хора.

Тези действия бяха подкрепени от всички политически групи, за да може София и България да се гордее с този проект, допълни кандидат-президентът от управляващата партия.

Иначе Плевнелиев отговори и на обичайните за една предизборна кампания въпроси. За свой основен опонент той определи кандидата на БСП Ивайло Калфин, който е и предпочитаният от него съперник при евентуален балотаж.

Росен Плевнелиев категорично отрече да е копие на премиера Бойко Борисов: „Аз цял живот съм бил Росен Плевнелиев и ще бъда Росен Плевнелиев. През тези 2 години пък нямаше по-независим министър от мен." Той подчерта, че със сигурност много повече пъти е казва „Не" на сегашия премиер, отколкото Калфин на Първанов.

Кандидатът на управляващата партия обеща ако бъде избран за държавен глава, да бъде коректив на сегашното управление. „Това е най-малкото, което може да се очаква от един президент, който е надпартиен", заяви той и за пореден път припомни, че той лично не е член на ГЕРБ.

С усмивка той коментира и един от появилите се вицове по негов адрес - „Ако Росен Плевнелиев стане президент, ще наложи вето на Бойко Борисов", с думите: „Ветото е един инструмент, за да може вашите аргументи да бъдат чути." По думите му законите трябва да бъдат тествани за устойчивост и преди да се вкарат в Народното събрание, трябва да се види какви ще бъдат последствията от тях.