Продължаваме преговорите за самолетите, но има какво да изпиляваме в условията и цените. Това заяви пред журналисти военният министър Красимир Каракачанов в Русе.

Той отрече да се гони намаляване на цената за сметка на способността на самолетите. "Такова нещо няма", потвърди вицепремиера.

По думите му страната ни е заявила финансовите ни възможности. Каракачанов подчерта, че САЩ са ги уверили, че ще се съобразят с нашите възможности.

Изпращаме делегация в САЩ да преговаря за Ф-16

Изпращаме делегация в САЩ да преговаря за Ф-16

Ще преговарят за изплащане на вноски

"Явно това съобразяване е въпрос на преговори и разговори, които ще продължат докато намерим изгодна пресечна точка", поясни военният министър. 

Той изтъкна обаче, че това няма да е за сметка нито на въоръжението на самолета, нито на неговото оборудване.

Откриха завода, където се очаква да бъдат изградени изтребителите Ф-16 за България

Откриха завода, където се очаква да бъдат изградени изтребителите Ф-16 за България

Бахрейн стана първият клиент за Ф-16 Блок 70 през юни 2018 г

Припомняме, за президентът Радев, в речта си по отчета за втората година от своя президентски мандат, отправи остри критики заради решението за започване на преговори със САЩ по офертата за закупуване на Ф-16 за българските ВВС.

Правителството поиска от Народното събрание мандат за преговори с правителството на САЩ за сключване на договор за придобиване на нов тип боен самолет. На 16 януари депутатите дадоха мандат на кабинета да преговаря със САЩ за закупуване на изтребител.

Срещу избора на комисията и начина на провеждане на процедурата се обявява не веднъж държавният глава Румен Радев, който я определи като "триумф на лобизма и финал на автокрацията за 2018 г."

За Борисов процедурата с изтребителите е най-прозрачната

За Борисов процедурата с изтребителите е най-прозрачната

Премиерът вярва в инстинкта на българския народ, иска демокрация и я спазва