По-прозрачната процедура от тази за изтребителите няма, само че в България крадецът вика дръжте крадеца и това е често срещано явление. Такъв коментар направи премиерът Борисов пред журналисти по време на годишната среща между бизнеса и правителството.

"Пантери, спартани, кугари - вътре една пушчица и нямат, едно патронче не могат да изстрелят. Нито една съпротивителна единица нямат", ядоса се той на критиките на решението на правителството и Народното събрание преговорите за нов изтребител да продължат с правителството на САЩ.

Правителството е институционално, което спазва Конституцията. Ние искаме демокрация и я спазваме, увери Борисов.

Премиерът е убеден, че на тези, които им е хубаво да ползват банките и да финансират частния бизнес безконтролно, ще бъдат много против и ще заложат пари срещу правителството.

"Може и банкери да излязат на протест, всичко е възможно, но ние сме длъжни да правим правилните неща, но да става кавкото ще", отсече Борисов.

Премиерът вярва в инстинкта на българския народ, защото "каквото преценяват хората, това наистина е важно".
"Инстинктът на хората е най-верният и той ще ни води в правилната посока", посочи Борисов.

Той обеща, че през март ще бъдат направени първите три лота на АМ "Хемус". "Хемус" е мястото, откъдето ще потекат инвестициите за България", уверен е Борисов.

По думите на премиера до месец, месец и половина ще има резултати и при борбата с контрабандата на горива. "Изсветли се бизнесът - алкохол, цигари, а сега и в горивата в момента правим едни неща и ви гарантирам, че резултатите ще бъдат същите като при цигарите (контрабандата на цигари от 34 падна под 5%). С такова видеонаблюдение на кранове, пристанища ще ги следим - дете с пояс да влезе в Черно море или в Дунава - ще го видим", категоричен бе Борисов.

Гърневски обвинява БСП и президента в акция срещу демокрацията

Гърневски обвинява БСП и президента в акция срещу демокрацията

Който иска да управлява, да предложи компетентни, образовани и почтени хора, а ГЕРБ имат видими резултати

Припомняме, за пореден път президентът Радев, в речта си по отчета за втората година от своя президентски мандат, отправи остри критики заради решението за започване на преговори със САЩ по офертата за закупуване на Ф-16 за българските ВВС.

Правителството поиска от Народното събрание мандат за преговори с правителството на САЩ за сключване на договор за придобиване на нов тип боен самолет. На 16 януари депутатите дадоха мандат на кабинета да преговаря със САЩ за закупуване на изтребител.

Срещу избора на комисията и начина на провеждане на процедурата се обявява не веднъж държавният глава Румен Радев, който я определи като "триумф на лобизма и финал на автокрацията за 2018 г."

Андрей Райчев не вижда президента в нов политически проект

Андрей Райчев не вижда президента в нов политически проект

Според Румяна Коларова държавния глава е влязъл в синхрон с БСП