Ще изпълним целия мандат. В това е убеден заместник-председателят на „Движение България на гражданите” и шеф на предизборния щаб на Реформаторския блок (РБ) Найден Зеленогорски. Пред Третото национално събрание на партията във Варна Зеленогорски заяви, че Реформаторският блок ще стане по-ефективен и по-силен. По думите му ДБГ ще продължи да е коректив на ГЕРБ в рамките на партньорството им, съобщават от партията. 

Зеленогорски обеща да направят всичко кандидатите на РБ да имат високи резултати в президентската кампания, тъй като това било много голяма инвестиция в бъдещето на блока.

Найден Зеленогорски смята, че голямата опасност е да се даде шанс на лява вълна с националистически привкус и затова с ГЕРБ щели да продължат да партнират, въпреки че принципите им не винаги съвпадат.

Зам.-председателят на ДБГ подчерта, че министрите на РБ и вицепремиерът Кунева се справят с всички поставени им от блока задача. Преодоляват се препятствията, оценката за нашите министри е висока и не виждаме причина за корекции в състава им, категоричен бе Зеленогорски.

По думите му дефицитите в енергетиката са намалели с около 400 млн. Отделени са 400 млн. за модернизация на армията. ДБГ изнесе на свой гръб битката за електронното гласуване и въвеждането на машинното гласуване и преброяване, коментира още Зеленогорски.

От своя страна заместник-председателят на ДБГ Димитър Танев отбеляза във връзка с президентската кампания, че наблюдава разколебаване във външнополитическата ориентация на страната и именно двойката на РБ ще е гарант за връщането към евроатлантическата ориентация. С нашата двойка ударихме в десетката, защото и Трайков, и ген. Събев са автентични десни хора, патриоти и евроатлантици, категоричен е Танев.

Той допълни, че бъдещето на РБ се предопределя от резултатите на тези избори. ДБГ сме биткаджии и ще го докажем и в тая кампания, отсече Димитър Танев.

В речта си кандидатът за президент Трайчо Трайков заяви, че доверието, с което РБ е издигнал кандидатурата му за президент, не е под условие, няма ограничения, нямал скрити началници. Това изключително го улеснявало и го правело свободен, а оттам и силен.