В Комисията за контрол над службите ще има изслушване на компетентните институции за случая с отравянето на Емилиян Гебрев. Това заяви председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов в Харманли.

Ще се проверят и информациите за съпричастност на извършителя със случая "Скрипал". "Аз съм сигурен, че вече е създадена необходимата координация между българските, британските и европейските власти по случая и се работи активно по него", увери председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Емилиян Гебрев отровен с вещество, подобно на „новичок“?

Емилиян Гебрев отровен с вещество, подобно на „новичок“?

Бизнесменът съобщи за опит да го отстранят…

Според него в последните 3-4 години България, ЕС и САЩ са подложени на хибридна атака от Русия.

"Има информации за руска намеса посредством онлайн и социалните медии в изборите в няколко държави, което във всеки един от случаите доведе до дестабилизация. Съществува мнение, че дори "Брекзит" се е случил под такова влияние", коментира Цветанов.

Бившият вътрешен министър смята, че случаят "Скрипал" само е затвърдил позицията на ЕС за продължаване на санкциите срещу Русия.

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

"Интеграцията на ромите" - милиони левове на вятъра според вицепремиера

Относно предложената от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов концепция за ромската интеграция Цветанов иска повече дискусии с всички заинтересовани страни и институции. Той изтъкна управленската програма, в която като основен акцент е заложено образованието.

"30 000 деца бяха върнати в образователната система и сега те ще имат възможността да получат перспектива и да бъдат полезни на обществото", каза Цветанов.

Тарторите са съд, прокурор и полиция в махалите, призна ромски комисар
Обновена

Тарторите са съд, прокурор и полиция в махалите, призна ромски комисар

Петко Асенов пита прокуратурата защо не съди родителите на деца, които раждат

Според него социалните помощи на ромите трябва да се обвържат с тяхната ангажираност. В обществото ни съществува усещането, че представителите на тази общност получават средства от държавата, но не изпълняват в замяна на това своите задължения както всички останали граждани, каза Цветанов.

Каракачанов е непримирим към двойния стандарт между българи и роми

Каракачанов е непримирим към двойния стандарт между българи и роми

Не може някой да влезе в двор с прътове и нищо да не се прави

"Затова искаме да постигнем баланс и дадем равен шанс на всички деца. Това може да се случи само чрез образованието. В България има много роми, които са се интегрирали и водят успешен живот. Трябва по-често да даваме техния пример", отбеляза депутатът.

По-добрата ромска интеграция би дала добавена стойност и на българската икономика. Цветан Цветанов заяви, че към момента не може да има окончателна позиция във връзка с концепцията. Документът ще бъде обсъден на предстоящия до една седмица коалиционен съвет.