В навечерието на поредната предизборна кампания аз се надявам политическите партии да са си извлекли поуки от предишната кампания. Това заяви държавният глава Румен Радев пред медиите. Той очаква на преден план партиите да изведат идеите си, а не черен ПиАр и дълбаене на нови разделителни линии. След изборите пак ще трябват да седнат на една маса и да търсят да минават през вече изгорени мостове, предупреди държавният глава. Това водело обикновено или до несъставяне на правителство, или до съставяне на грозни коалиции, които рухват при първото по-сериозно изпитание.

По думите му Народното събрание в последния момент направило изборните изменения и така поставило кабинетът под сериозно изпитание да организира видеонаблюдението.

Румен Радев се надява да се намери решението, за да не се опорочат изборите. А партиите били длъжни да съставят кабинет.

Радев критикува: Партиите гледат на армията ни като на донор за Украйна

Радев критикува: Партиите гледат на армията ни като на донор за Украйна

Държавният глава констатира вече, че прозорецът на замяна е затворен

Освен това атаките към служебната власт, според Румен Радев, не са спирали, а това в една кампания било най-удобното.

Огромният проблем днес пред българските граждани е инфлацията и особено цената на хранителните продукти, заяви още президентът. Той подкрепи действията на служебния кабинет, но поиска решителна борба. Очаквам контролните органи да действат безкомпромисно, настоя Радев и поиска още утре кабинетът да изнесе резултатите от проверките, които е направил за спекула.

Всички сигнали до него за нередности е предал на прокуратурата, а никой не му е препоръчвал Асен Василев и Кирил Петков за служебни министри. Изборът на състава на служебните кабинети бил негов, отговори на конкретни въпроси президентът. 

Със „сиренето е с пари“ Гълъб Донев кани на разговор търговските вериги

Със „сиренето е с пари“ Гълъб Донев кани на разговор търговските вериги

В резултат на усилията на кабинета излизали на светло нелоялните търговски практики