И лидерът на "Български възход" Стефан Янев наруши мълчанието след проведените предсрочни парламентарни избори на 2 април. Учудващо, въпреки слабият резултат на партията и фактът, че не успя да прекрачи границата за влизане в 49-ото Народно Събрание Янев определи резултатите на БВ като добри. Това стана ясно на брифинг в централата на партията, предаде БНР.

Янев благодари на всички 80 хил. българи, гласували за формацията и посочи, че според него отливът на избиратели се дължи на вземането на непопулярни решения от страна на политическата сила.

"Едно от тези решения е за подкрепата за Украйна, където независимо от съществуващото мнозинство, подкрепящо това решение, ние се присъединихме към него и добавихме много важни условия от гледна точка на сигурността на България", констатира Янев. Той също уточни едно от условията, които има предвид - всичко, което излезе от инвентара на Българската армия, да бъде заменено.

След като "Български възход" вече е извън парламента, партията обмисля да се съсредоточи върху изграждането на партийни структури и предстоящите местни избори. Една от идеите на формацията е да издигне кандидатурата на бившия регионален министър Виолета Комитова за кмет на София.

Политолози чертаят или експертен кабинет, или нови избори

Политолози чертаят или експертен кабинет, или нови избори

Чудят се с кой мандат ще бъде предложен и как ще бъде определен съставът на кабинета