Реформаторският блок (РБ) държи на евроатлантическия профил на своя кандидат-президент. Това каза пред журналисти председателят на СДС и министър на икономиката Божидар Лукурски. 

Политиката на Росен Плевнелиев беше определяща и важна”, посочи Лукарски, в отговор на въпрос, свързан с настоящия държавен глава. Той уточни, че става въпрос за външнополитическата сфера и поддържането на евроатлантическата нагласа.

Продължаването на линията на евроатлантическата нагласа е изключително важно и това е профилът на президент, които ние от РБ ще поддържаме. Политиката на евроатлантически ценности не е част от миналото на Европа, а е част от нейното настояще и бъдеще”, коментира Лукарски.

Очаква се утре на заседание на партиите от Реформаторския блок да бъдат изслушани кандидатите за президент, които са номинирани.

„Въпросите са много и не само отговорите на кандидатите ще бъдат определящи за нашата стратегия. Лично аз, като председател на СДС, нямам определен фаворит”, коментира Лукарски.

Той изтъкна, че утре ще бъдат зададени най-различни въпроси на кандидатите, но определящи ще са не само отговорите, но и нагласата на избирателите по отношение на това кой е най-разпознаваемият кандидат и каква стратегия трябва да има за тези избори.

„Нека да не излизаме с нагласата, че утре ще излезем с кандидат-президент”, апелира Лукарски.