Депутатът от "Атака" Станислав Станилов е готов да отиде и да свидетелства по разследването "Русофили" и очаква това да стане. Той, като депутат, няма нужда да сваля имунитета си. Станилов говори пред БНТ, коментирайки шпионския скандал, по който вече има един обвинен - Николай Малинов, председател на движението "Русофили", и двама руснаците са със забрана на влизат в страната - Решетников и Малофеев.

Станилов обвърза категорично разкритията и разследването с провеждането на местните избори в страната на 27 октомври. Ако разследването беше обявено извън предизборното време, според Станилов то би било една голяма спекулация.

Решетников: Шпионският скандал е част от кампания на НАТО

Решетников: Шпионският скандал е част от кампания на НАТО

На генерала беше забранено да влиза в България

"Какъв руски шпионаж може да има. За какво ги обвиняваме, например Малофеев - в това, че е богат", попита реторично Станислав Станилов и допълни: "Защо не извадят колко западни фондации наливат пари в култура, в изложби и концерти?" В най-лошия случай за дейността им това може да се определи като търговия с влияние, по думите на Станилов, според когото обаче обвиненията са несъстоятелни.

Депутатът заяви, че геополитическата ориентация на страната се променя според волята на народа, останалото би било по насилствен начин - нещо, което не личи по никакъв начин по обвиненията.

Станилов обясни и приятелството си с Леонид Решетников, което датира от 70-те години на миналия век, когато двамата са учили заедно в Русия. Всеки път Станилов, когато посещава Русия, се свързва с Решетников, лично и по приятелска линия. "Ако той е шпионин, как така свободно се разхожда в България", попита отново Станилов и заяви, че има много митове и се правят непрекъснато спекулации, например че Решетников се е срещал с Доган, а той е ходил да се лекува в Девин.

Решетников е най-големият българофил в Русия, но в момента е един пенсиониран генерал, отсече Станислав Станилов.

Леонид Решетников се сбогува с България

Леонид Решетников се сбогува с България

"Не съжалявам за нищо. Десетилетията, свързани с България, бяха щастливи в моя живот"

Припомняме, коментарите на развиващия се скандал с "Русофили" обвързаха действията на службите с предстоящите в страната местни избори. Премиерът Бойко Борисов категорично отрече да има пръст в разработката и работата на службите.

С коментар преди това се включи и президентът Румен Радев, който поиска неоспорими факти.