"Дали това е просто едно състезание за това кой да седне на стола на градоначалника? Това не е изборно обещание, а изборни политики". Това каза съпредседателят на Обединение "Демократична България" Христо Иванов по време на конференция в Борисовата градина, където Обединението излъчи своя кандидат за кмет на местните избори. Това ще бъде архитектът Борислав Игнатов.

Борис Сандов посочи, че Игнатов има качествата, експертизата и желанието за промяна на София. Когато гражданите на София чуят нашата програма, биха пожелали именно това да се случи на София.

От "Демократична България" искат да предоставят на гражданите избор, основан на професионализъм, опит и характер. Бившият правосъден министър критикува негласната подкрепа за омбудсмана Мая Манолова от БСП, която се спряга за кандидат-кмет на столичните социалисти.

Манолова - оръжието на БСП за сваляне на Борисов от власт

Манолова - оръжието на БСП за сваляне на Борисов от власт

БСП търси кмет, който да решава проблемите на хората и да ремонтира качествено

Не си спомням Мая Манолова да е взела отношение към българското правосъдие, да е коментирала действията на КПКОНПИ, състоянието на медиите, каза Иванов. Смятаме, че на тези избори столичани ще търсят не просто добър кмет, а политическа фигура. Хората се сменят, но схемите остават, това е в основата на българската коалиционно империя, смята Иванов.

Общинският съвет е реалният демократичен орган на управление, последният СОС е превърнат в тържище за сделки и зависимости, подчерта Иванов. Тръгваме на тази кампания с целта не просто да излъчим рейтингова фигура, искаме да предложим осъзната, цялостна, политическа алтернатива на софиянци.

Самият Игнатов изрази благодарност за оказаното доверие и подкрепа. Мотивите му да се кандидатира за кмет започват от председателството на Камарата на архитектите у нас.

Социолози: Манолова пред Фандъкова за кмет на София

Социолози: Манолова пред Фандъкова за кмет на София

Трифонов и Борисов с равна подкрепа - 35%, Нинова е с най-нисък резултат - 20%

По темповете, с които се развиват административните реформи, ще отнеме хиляди години, посочи архитектът. Трябва да се съсредоточим в конкретни действия през следващите четири години, за да видят столичани реална промяна.

На 21 август Борислав Игнатов ще представи концепция за модернизацията на управлението. Игнатов призова пасивните граждани, които са отвратени от ситуацията, да променят позицията си и да гласуват на местните избори.

От своя страна Атанас Атанасов изрази убеденост, че софиянци виждат в обединението алтернативата, затова са готови да работят. Той изтъкна, че обединението е трета политическа сила в столицата, а резултатите от европейските избори са дали още повече сили на партийното обединение. Основните проблеми в София са свързани с градоустройството, презастрояването и ремонта на ремонта. Борислав Игнатов е човек, който може да се справи, по думите на Атанасов.

Манолова: Ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет на София

Манолова: Ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет на София

Впрегнатата срещу нея пропагандна машина на властта издавала паника