Със 7558 подписа Съюзът на демократичните сили (СДС) е десетата партия, която се регистрира в ЦИК за местните избори през октомври.

"Нямаме забележки, номер 10, както се казва, удар в десетката." С тези думи председателят на партията Румен Христов сподели пред журналисти очакванията си за успешна кампания.

По думите му никога не е стоял въпросът за регистрацията на СДС. Пропускът досега е бил само за европейските избори през май тази година, тъй като късно се е случило разбирателството с ГЕРБ. Причина са се явили и технически проблеми в партията.

СДС хареса коалицията с ГЕРБ и за местните избори

СДС хареса коалицията с ГЕРБ и за местните избори

Според Румен Христов резултатът на евроизборите е успех

Румен Христов очаква трудна кампания от гледна точка на претенциите и заявките на левицата, която претендира да бъде основна опозиционна сила и алтернатива. По отношение кампанията, която водят, имат дълъг опит, каза още той. Христов припомни партийната книжка на Стефан Софиянски. По думите му ударите под кръста да спрат и няма да уплашат СДС.

Според Румен Христов ГЕРБ и СДС като представители на десницата ще задържат своите позиции в управлението на местната власт.

За шести път Златко Живков иска да е кмет на Монтана

За шести път Златко Живков иска да е кмет на Монтана

ГЕРБ и СДС му дадоха подкрепата си

анкета

За местните избори…

Виж резултати

Очаквам кандидатурите с интерес 19.4%

Чакам да започне кампанията 15.4%

Не се интересувам 16.1%

Пак ще се харчат народни пари 39.3%

Какви избори? 9.8%