Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева вече е приела всички покани на всички национални телевизионни канали за дебат с кандидат-президента на БСП, в това число и в обществената телевизия.

Това заявяват от националния предизборен щаб на ГЕРБ във връзка с отправената по-рано през деня покана от страна на кандидатът на БСП Румен Радев за дебат на неутрален терен.

Радев приканва Цачева на дебат на неутрален терен, открит за всички медии

Радев приканва Цачева на дебат на неутрален терен, открит за всички медии

Достъп да имат и всички медии, които проявяват интерес

От щаба посочват, че Цецка Цачева не се съмнява в неутралитета на българските телевизии и се надява на повече смелост и кураж от страна на г-н Радев за предстоящите и отдавна планирани дебати.

От там припомнят и че именно Румен Радев не се е явил вчера в студиото на Нова телевизия, а поканата за дебат извън телевизионните студия считат за безпринципна и обидна към българските медии.

„ГЕРБ счита това предложение за поредно дезертьорство на кандидата на левицата”, заявяват от партията.

Щабът на Цацка Цачева заявява и очакванията си БСП да подходи с уважение към българските избиратели и да им даде възможност да проследят телевизионен политически дебат между основните кандидати за държавен глава по начина, който е определен от закона и от международните политически традиции.

„Призоваваме БСП да спре да крие кандидата си и да му позволи да отговори на въпросите, на които е длъжен да отговори всеки един от кандидатите”, посочват от националния предизборен щабна ГЕРБ.