"Валери Симеонов иска да сложи някой пореден състудент да оглави вече национализираната държавна лотария". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в сутрешния блок на БНТ по повод национализирането на хазартните игри.

По думите му не било лошо да уреждаш своите състуденти, тъй като Валери Симеонов вече уредил някои от тях - единият оглавява метеорологията.

Законът за хазарта на Симеонов мина на първо четене в комисия

Законът за хазарта на Симеонов мина на първо четене в комисия

Нямаше дебати, ДПС и БСП се въздържаха от гласуване

На въпрос на водещия на сутрешния блок дали се съмнява, че с национализирането на хазартните игри Валери Симеонов иска да прибере, да върне милионите в държавата, Сидеров заяви, че не се съмнява, а е убеден, че бившият вицепремиер е приготвил човека, който да оглави монополизираната лотария, защото от държавата се краде най-лесно и най-сладко.

Той пита защо не се върне държавата там, където наистина има огромен оборот и където наистина се печели.

Сидеров посочи, че политиката за хазарта не се прави с цел да се подобрят нещата, а с цел да се уреди още някой, защото и ВМРО, и НФСБ в момента се състезават да уреждат свои хора в повече позиции във властта. От това реално си получавали облагите.

МФ коригира идеята си за облагането на лотариите

МФ коригира идеята си за облагането на лотариите

Ведомството публикува нов вариант на законови промени

Припомняме, лидерът на НФСБ внесе предложение за налагане на държавен монопол над хазартните и лотарийните игри, а вчера законопроектът мина на първо четене в ресорната комисия почти без дебат.

Според Симеонов и самият законопроект не е срещнал одобрение е отложен умишлено с искането за нотификация от ЕС.

Преди дни бе оповестена сумата от 210 млн. лв. за периода от 2014 до 2019 година, ако хазартните игри са плащали така, както е плащал Българския спортен тотализатор.

Прокурорите, които влязоха в Комисията по хазарта, запазиха мълчание и не коментираха пред журналистите. Акцията в Комисията по хазарта съвпадна с прокарването на предложенията за промени в Закона за хазарта за втори път от страна на лидера на НФСБ, след като през 2018 година той не събра достатъчно подкрепа сред депутатите.

По думите на Симеонов в момента той обаче разполага с подкрепата както на премиера Борисов, така и на финансовия министър Владислав Горанов.

Спортният министър Красен Кралев също изказа надежда, че по този начин българският спорт ще получи по-достойно финансиране.

Валери Симеонов: Комисията по хазарта е купена

Валери Симеонов: Комисията по хазарта е купена

Територията на хазарта е "джурасик парк"