Първи в сградата на Министерския съвет за срещата на партньорите в управляващата коалиция пристигна Волен Сидеров, съобщи bTV.

На влизане в сградата той показа, че носи стари издания с публикации за Валери Симеонов - "за архива на Бойко Борисов".

"Отивам да занеса на господин Борисов за неговия архив - как Валери Симеонов е предлагал да се оттегли от политиката като Доган и смята, че хората искат стабилност без Бойко Борисов. Това е от 2016 - 2017 г.", заяви Сидеров.

Самият Валери Симеонов е влязъл през задния вход.

Валери Симеонов се извини

Валери Симеонов се извини

Не счита за нужно да се аргументира за отношението си

Очаква се след завръщането си от чужбина, премиерът Бойко Борисов да коментира скандалите в коалицията на патриотите от последните дни. 

Още докато беше в ОАЕ Борисов заяви, че няма право - технически и формално - да поиска оставката на Валери Симеонов. Това трябвало да решат първо в малката коалиция. 

Каракачанов застана до Валери Симеонов
Обновена

Каракачанов застана до Валери Симеонов

Коалицията работи, правителството също

Припомняме, че председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на ПП "Атака" Волен Сидеров поиска свикване на Коалиционен съвет за оставката на Валери Симеонов заради изказването му към майките на деца с увреждания. 

Вчера, 23 октомври, Волен Сидеров обаче заяви, че няма какво да си говори с патриотите и не присъства на срещата на малката коалиция. 

Каракачанов поканил Сидеров и Симеонов на коалиционен съвет

Каракачанов поканил Сидеров и Симеонов на коалиционен съвет

Мястото на коалиционния съвет остава в тайна

Преди 6 дни от НФСБ реагираха този път с контраискане, като свалиха доверието и представителството на Волен Сидеров като лидер на групата на Обединените патриоти в парламента.

Това беше вторият път, когато депутатите от НФСБ се противопоставиха на председателя на парламентарната си група остро, след като в последния работен ден на Народното събрание преди лятната ваканция имаше дори и физическа разправа. 

Борисов пита той ли да подава оставка

Борисов пита той ли да подава оставка

Ако Борисов поискал оставката на Симеонов, правителството падало

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска последно оставката на Валери Симеонов във връзка с изказването му за протестиращите майки на деца с увреждания.

Сидеров иска оставката на вицепремиера още от лятото, когато обяви мерките за шума по Черноморските заведения като безсмислени, лобистки и в услуга на определени кръгове.

Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно

Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно

Бареков подстрекава за оставката на Симеонов