"Това е някаква шизофрения. Имам чувството, че живеем в лудница...

"Има такъв народ" е истинският опонент на ГЕРБ и ДПС.

Ако партия "Има такъв народ" не се беше появила на политическата сцена, сега властта отново щеше да е в ръцете на Бойко Борисов, на ГЕРБ и на патриотите, както и на задкулисния им партньор ДПС.".

Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в социалната мрежа Фейсбук часове след като депутатите решиха все пак да гласуват оттеглянето на номинирания за премиер от партия "Има такъв народ" (ИТН) Пламен Николов.

Гласуват само оттеглянето на Пламен Николов

Гласуват само оттеглянето на Пламен Николов

От ИТН се притесняват, че може насила да им гласуват премиер

"Всъщност, от вчера до днес се срутиха всички кули от слухове и внушения, че кабинетът на "Има такъв народ" е кабинет на Сараите, на Пеевски, на Бойко Борисов, на задкулисието. Няма как кабинетът на "Има такъв народ" да бъде на Сараите или на когото и да е било, при положение че кабинетът на "Има такъв народ" го няма. Няма го, бе. От вчера го няма.

Ако бяхме толкова зависими и подвластни, това правителство щеше да го има. Но го няма, защото властта за нас не е на всяка цена. Ние сме свободни и можем да влезем във властта и да управляваме, само ако бъдем такива - свободни. И ако суверенът реши, пише Трифонов.

Езикът, използван от новия политик, продължава да бъде в стилистиката на неговото шоу.

"Много от играчите в мръсната българска политика се бяха надъхали за зловещо плюене и омраза по "Има такъв народ", ако нашето правителство беше вкарано за гласуване в парламента и беше подкрепено от ГЕРБ и ДПС. А тези две водещи партии на статуквото наистина можеха да го подкрепят само с една цел - да нанесат тежък имиджов удар върху "Има такъв народ". Защото "Има такъв народ" е истинският опонент на ГЕРБ и ДПС.

Ако партия "Има такъв народ" не се беше появила на политическата сцена, сега властта отново щеше да е в ръцете на Бойко Борисов, на ГЕРБ и на патриотите, както и на задкулисния им партньор ДПС", пише Слави Трифонов в социалната мрежа.

Припомняме, самият Пламен Николов се оттегли, както той обясни - по лични причини, а след това в социалната мрежа Фейсбук обясни, че исканите ясни условия за подкрепа на предложения кабинет и неодобрението на някои от лицата в него са били причина да се оттегли предложеното правителство още преди да бъде гласувано в парламента.

Пламен Николов е разочарован, че е разочаровал суверена

Пламен Николов е разочарован, че е разочаровал суверена

Филип Станев обеща интересен парламентарен ден

Независимо от тези факти Трифонов пише: "С оттеглянето на правителството на господин Пламен Николов отнехме удоволствието на тези играчи от сипенето на жлъч и омраза по адрес на "Има такъв народ", а и по адрес на нашите избиратели. Сега съвсем логично тези политически играчи са недоволни, че няма да има гласуване на кабинета.

Но гласуване практически имаше. То се проведе вчера.".

Припомняме, вчера нямаше заседание на парламента, а се водеха преговори за подкрепа на номинираното правителство.

"Демократична България" и "Изправи се БГ!Ние идваме" единодушно заявиха, че ще гласуват против кабинета на "Има такъв народ". Заявиха го с един остър и поучителен тон, като направиха и поредните внушения. БСП също решиха, че няма подкрепят правителството на "Има такъв народ", пише Трифонов.

"И днес цял ден чувам - ама защо няма да има правителство на "Има такъв народ"? Защо няма да се гласува? Защо няма да има дебати?

Това е някаква шизофрения. Имам чувството, че живеем в лудница.

Ами, няма да се гласува, защото не получихме желаната подкрепа. Толкова е просто. Ние, правителство, подкрепено от ГЕРБ и ДПС, няма да правим. Не го ли разбрахте най-после", пита реторично лидерът на ИТН", пише Трифонов.

От БСП, "Демократична България" и ИСБНИ поискаха ясни правила, по които да дадат своята подкрепа.