Вярвам, че мостовете между партньорските формации не трябва и не могат да бъдат изгорени, така че раздаването на квалификации без аргументи не издава силна позиция на тези, които ги правят.

Това каза лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова на излизане от парламента, съобщи БНТ.

Припомняме, днес стана ясно, че партия "Има такъв народ" няма да внесе за гласуване проекта си за правителство.

По думите й 46-ият парламент е тласкан да приключи по същия начин като 45-ия, защото очевидно хората на Слави Трифонов искат цялата власт.

С 65 депутати това няма как да се случи с пълната липса на уважение и на желание да се води нормален диалог и нормален разговор с потенциалните партньори. Предателство към избирателите на "Изправи се БГ! Ние идваме!", към хората от протестите, към българските граждани би било да се поддадем на извиване на ръце и на подкрепа на правителство без споразумение, без ясно заявени приоритети, без ангажименти кога и как ще се случат реформите, които хората искат, категорична беше Манолова.

Ива Митева не е включила гласуване на кабинет в дневния ред на НС

Ива Митева не е включила гласуване на кабинет в дневния ред на НС

Има обаче вече издаден указ

Според нея в декларацията, която е била изчетена на парламентарната трибуна, няма конкретика: смятат ли и кога да правят промени във Висшия съдебен съвет, да сменят главния прокурор, кога и как ще бъдат повишавани доходите, пенсиите.

Тя смята, че партията на Слави Трифонов ще има възможност да докаже, че наистина искат да държат далеч ГЕРБ и ДПС от властта, като се включат в разговори за третия мандат.

Истинският стремеж към пълна власт без коментар и без обсъждане е в заявеното намерение да не се участва в никакви разговори, освен в претенцията да бъде направен кабинет без уговорки, без ангажименти, от първата политическа сила, допълни Манолова.

Мая Манолова моли да има разговори между четирите формации: "Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!" и БСП, за да се получи съгласие между тях на кого да бъде даден мандатът.