В София на евроизборите  Синята коалиция би управляващите много лошо, целта е на парламентарния вот тя да повтори и да увеличи резултата.
Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров при откриването на кампанията на сините за избор на народни представители, часове след като те обявиха листите си с кандидати за 41 Народно събрание.

От своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов изтъкна, че е спазено коалиционното споразумение и сред кандидатите не са попаднали сътрудници на бившата ДС.

„Застанахме в листите с честни и почтени хора." - допълни Иван Костов.

По думите на Мартин Димитров,  гласувалите за Синята коалиция са победители.
Ние отново ще управляваме България." - изрази увереност лидерът на СДС.

Съпредседателите на Синята коалиция подчертаха, че е спазен ангажиментът към избирателите да се отстояват моралните принципи и да не се търси разширяване на коалицията на всяка цена.
Мартин Димитров бе категоричен, че хората, които търсят алтернатива на сегашното управление, си струва да гласуват единствено за Синята коалиция.

Двамата лидери бяха посрещнати с аплодисменти от десните симпатизанти, които се събраха при Моста на влюбените в столицата. където  е подредена изложба с фотоси,  очертаващи пътя  на синята идея от 1990 г. досега.

Радвам се, че срещнах на моста хора, които разпознаха себе си на снимките, заяви Екатерина Михайлова, която е мажоритарен кандидат и водач на листата в 25 МИР в София.
По думите й, има нещо символично в това, че 19 години след началото на промените Синята коалиция се явява на изборите с бюлетина No.19.

Сините отново призоваха основните си политически опоненти на дебат за проблемите и бъдещето на страната.
Станишев се скри, уплаши се, не пожела да се яви като мажоритарен кандидат в 25 район." - подчерта Екатерина Михайлова.

На сцената застана и чичо Митко - един от хората, които разпознаха себе си на фотосите. „Трябва да ги махнем тези управляващи... Нали знаете, боклуци са!" - призова чичо Митко.

Откриването на кампанията на Синята коалиция продължи с парти на DJ Chavez.