Премиерът Стефан Янев призова българските граждани към по-голяма активност на балотажа днес.

Служебният премиер упражни правото си на глас в 9.30 в столичното 108 СУ "Никола Беловеждов" около 9,30 часа.

"Българските граждани трябва да дадат своето предпочитание за двойката, която най-добре ще олицетворява заложените в Конституцията и законовите правомощия на президентската институция." Янев посочи и че изборът е за начина, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната политика, начина, по който ще се формира вътрешната политика и начина, по който президентът изпълнява своите правомощия като върховен главнокомандващ.

Премиерът подчерта, че от "нашия глас зависи и нашият глас е важен".

"Нашите емоции трябва да бъдат съсредоточени върху това по какъв начин президентската двойка ще изпълни заложеното в Конституцията задължение да олицетворява единство на нацията", допълни той.

С около 30% избирателна активност завърши балотажът
на живо

С около 30% избирателна активност завърши балотажът

Малко над 20% прескочи интересът към балотажа към 15 ч.

Ситуацията на границата в Турция е нормална и спокойна, отговори на въпрос премиерът Стефан Янев. Въпросът му бе зададен преди да стане ясно, че протестиращи са блокирали движението по пътния възел към "Капитан Андреево".

В такива дни има повече чувствителност и се говори повече, по думите на Стефан Янев.

Неговата информация е, че спецоперацията на НАП и Митниците е от няколко дни - може хора да изпитват неудобства и да има известно забавяне. Не се прави нарочно, нека видим резултатите. Мисля че нещата са спокойни вече, каза още Стефан Янев.

15 машини не са започнали работа

15 машини не са започнали работа

В СИК в Бургаско и петте карти са изчезнали тази нощ