Покушението срещу Ахмед Доган е водеща международна новина. Много от световните медии са отразили случилото се на първа страница.

The Newstribe
Българският политик Ахмед Доган - дългогодишен лидер на партията на турското малцинство подаде оставка, като преди това претърпя драматична атака от въоръжен мъж с газов пистолет по време на национална конференция в София.


The Globalpost
Ахмед Доган, лидерът на турската партия в България оцеля при опит за убийство по време на конференция в София.
Нападателят не успя да стреля и делегатите от конференцията бързо го разоръжиха

Dailymail
Спиращ сърцето момент - опит за убийство на български опозиционен лидер и натисване на спусъка ... но жертвата оцеля след засечка на оръжието

The Politisite
25-годишен мъж е арестуван след като се опита да убие политик по време на конференция в България. Ахмед Доган - дългогодишен лидер на Движението на права и свободи оцеля невредим

Haaeretz
Мъж насочи оръжие срещу лидера на партията на етническите турци в България. Лидерът Доган оцеля при атаката, но не е ясно още защо е бил цел на атаката.

New York Daily News
Мъж насочи оръжие в лицето на български политик по време на телевизионна реч .Топ български политик беше на крачка от смъртта след като мъж насочи пистолет срещу него.

The Guardian
Газов пистолет насочиха срещу български политик. Полицията задържа мъж, който излезе на сцената и насочи пистолет срещу лидера на етническите турци.

The Sun
Луд стрелец направи опит за покушение над политик
Драма .... нападател държи пистолет до шокирания Ахмед Доган

Wolrdbuletin.com
Турски политик оцеля при опит за убийство в България

Мъж насочи оръжие срещу лидера Ахмед Доган докато изнася реч по време на ВИП конференция. Нападателят е задържан незабавно.

Today Zaman
Турско-български политик оцеля при опит за убийство

Anadolu Agency
Етнически турски политик оцеля при опит за убийство в България.

Покушението срещу Ахмед Доган е водеща международна новина в гръцките медии. Печатните неделни издания публикуват пълна информация по случая със снимки от опита за покушение. Информационните сайтове имат видеозапис от сцената и последвалите я събития на конгреса на ДПС. Репортажи на кореспондентите от София предават мненията на българските политици по целта на опита за убийство.

Вестник Етнос акцентира на изказването на лидера на БСП, че „това е покушение срещу сигурността на страната".