Вътрешният министър Цветан Цветанов коментира самоубийството на Ахмед Емин в сарая на Доган в Бояна. Тогава беше ли всичко прозрачно, беше ли публично, попита силовият министър. По думите на Цветанов съмнението за инцидента с Ахмед Емин остава в обществото. Той не си спести критиките към делегатите на конгреса на ДПС, които биха Октай Енимехмедов след като беше обезвреден.

Вътрешният министър Цветан Цветанов застана зад разследващите по случая с атентата срещу Ахмед Доган. В кулоарите на НС той подчерта, че това, което излиза в общественото пространство е на база на резултатите от назначените експертизи. Той коментира и експериментите в някои медии за това дали с пистолета на Октай Енимехмедов почетният лидер на ДПС е можело да бъде убит.

Станахме свидетели и на това как пилешки бутчета започнаха да участват, за да се окаже експертността колко погрешно е това, което е в разследването и в начина на експертизите, които излизат в публичното пространство, подчерта вътрешният министър. Има стандарти, които се изпълняват и не е коректно да бъдат обвинявани експертите в някаква политическа пристрастност или липса на професионализъм, каза още министър Цветанов.