„Тази постановка има за цел да обърне фактите като в криво огледало и да представи пред света, че в България мюсюлманската общност е застрашена", каза лидерът на Атака Волен Сидеров за съботния случая на Осмата национална конференция на ДПС.

Сидеров съобщи, че по информация от достоверен източник от външното ни разузнаване вече са задействани механизми в турската държава за подготовка на въоръжени военни провокации и намеса на Турция, включително с военна сила.

Това е изключително опасен сценарий, каза Сидеров и съобщи, че на консултативния съвет по национална сигурност при президента на 5 февруари ще повдигне въпроса защо държавният глава не реагира на тези опасности.

„Става дума за много опасна игра, която се играе от Анкара и съучастници са българските служби, вероятно полиция", заяви Сидеров. Той поясни, че младежът-нападател би трябвало да е в затвора, но вместо това е делегат.

Сидеров е категоричен, че той е редовен делегат, като такъв е допуснат. Случаят според Сидеров е удар срещу легалната власт в България, каквато и да е тя. Ние можем да я критикуваме, но не можем да допуснем българската държава, българската администрация да бъде заплашена от турския фактор, добави още той.

Това е театрална постановка и в случая имат участие турските специални служби, категоричен е Сидеров. „В театралния етюд, разиграл се в зала 3 на НДК, цяла България видя как младеж с газово щракало излезе на сцената, щрака, щрака, бе съборен, бит и пребит почти до смърт", припомни Сидеров и категорично заяви: „Тези 120-килограмови делегати, които го ритаха жестоко имаха намерението да го убият, за да не може да говори. Целта на делегатите на ДПС е била да го убият, за да не може да разкрие защо го е направил и кой е поръчителят", убеден е Сидеров.

Той изтъкна, че нападателят споделил пред свой приятел, че го карали да направи нещо, което не искал и категорично заяви, че според Атака това момче е било използвано. Още повече, че бил употребявал наркотици, а такива хора са лесни за поръчки, според лидера на Атака.

Сидеров смята, че идеята е, освен да се героизира и сплоти ДПС, да се създаде европейски и световен шум, че в България мюсюлманите са репресирани и това налага намесата на Турция за защита им. Това се потвърди от изявлението на Лютви Местан минути след събитието, който излезе с готов доклад и заявява, че мюсюлманите в България не са защитени и че това е нападение срещу мюсюлманите, а не срещу Доган, че тук няма демокрация, служби, държава, че мюсюлманите и светът трябва да се намеси, коментира Сидеров.

Той подчерта, че това не е вярно. „ДПС няколко пъти бяха във властта, от което получиха огромни облаги и цели райони са под влияние на ДПС", подчерта Сидеров и изтъкна, че ако има дискриминирани в България, това са българите, живеещи в такива райони, които са принуждавани, когато пазаруват, да говорят на турски.

Сидеров изтъкна и големия разнобой по темата нападението пред компетентните органи. „Прокурор Кокинов казва: „Аз му знам мотивите, но не мога да ги разкрия, защото са следствена тайна". Излиза психологът на МВР и рукват едни тайни като пролетен поток...", отбеляза Сидеров.

Той каза, че Лютви Местан има особена роля. Според Сидеров Лютви Местан е по-удобен лидер за Анкара, а Ахмед Доган никога не е смятан за техен човек. „Лютви Местан би отворил ДПС за коалиция. „На Анкара й трябва партия във властта", каза още Сидеров и предположи, че утре, който и да вземе властта, БСП или ГЕРБ, могат да направят коалиция с ДПС.

По думите на Сидеров Местан се е преборил за лидерския пост в ДПС много по-хитро от тези, които се противопоставяха на Доган и тръгваха да го оплюват. „Това е най-хитрият план за реовладяване на ДПС от Анкара, защото те бяха загубили по едно време контрола. Пробваха с Касим Дал да създадат алтернативна турска партия, но те видяха, че Касим Дал не може да създаде алтернатовно ДПС, което да измести настоящото. И следователно остава другата алтернатива - превземане отвътре без разцепление. Ако Лютви Местан се беше предложил, моментално ДПС се разцепва. Сценаристите го направиха по най-хитрия начин", обясни Сидеров.

Той каза още, че случаят не е заплаха за убийство и подчерта, че е с газов пистолет. Според Сидеров, ако е сплашване от типа „Сега на ужким", но следващият път ще е наистина, то Доган получава своето предупреждение, Лютви Местан - своята писта и ДПС - своята коалиционна перспектива.