„България изтика мутри на върха в политиката в лицето на сегашното правителство".

Това заяви лидерът на „Движение 21" и бивш депутат от БСП Татяна Дончева в ефира на Нова телевизия.

По нейно мнение обаче, социалистите не са истинска опозиция на ГЕРБ.
„БСП е в състоянието на националния отбор по футбол. Партията е слаб тим и за това са виновни играчите в него", коментира Дончева.

Във връзка с лидерската битка за БСП Дончева отправи критики към работата на Сергей Станишев, но не скри скептицизма си и към позицията и действията на Георги Първанов.

„Нито от единия, нито от другия може да се очаква да реши проблемите на фабриката на БСП, а партията така и не можа да реализира електоралния си потенциал", подчерта Дончева.

Тя изрази съжаление, че не може да каже дали нейното движение ще се включи в предстоящ парламентарен вот, защото за това бил необходим сериозен финансов ресурс. Членовете на движението обаче не разполагали с такъв.

„Идеята на „Движение 21" е да се направи мрежа, която да позволи на ключови позиции да застанат хора, които имат качества, но традиционните партии не им дават шанс", обясни Дончева.

Тя категорично отхвърли възможността да развива формацията си в рамките на БСП. „Аз просто познавам кадровия потенциал на социалистическата партия", обясни Дончева.